Druga web konferencija


Konačno imamo jaku šansu protiv kovida 19 – vakcinu, koja je donela mnogo pozitivnih stvari i nadu u povratak starih životnih navika. Gotovo million ljudi se vakcinisalo u Srbiji. Ipak, vakcinacija je neminovno donela i mnogo dilema, strahova i nedoumica od negativnih posledica koje vakcina može da izazove, do toga ko sme, ili da li sme da je primi. To se naročito odnosi na pacijente koji su oboleli od malignih, retkih ili autoimunih bolesti.

Iz tog razloga Forum Pacijenata Srbije organizuje drugu web konferenciju, na kojoj će pacijenti i ovog puta moći da čuju savete lekara i postave pitanja. 

Učesnici druge web konferencije su: epidemiolog Prof. dr Branislav Tiodorović, predsednik Udruženja  proizvođača inovativnih lekova dr Bojan Trkulja, onkolog IORS Prof. dr Marijana Milović i potpredsednica Foruma Pacijenata Srbije Gorica Đokić. Takođe, pored njih učesnici će biti i Prof. Dr Jelena Drulović, Prof. dr Nemanja Damjanov, Prof. dr Goran Čuturilo, kao  i psihoterapeutkinja Andrea Nenadić, koordinatorka NORBS linije pomoći.

Uz podršku naših istaknutih lekara, pričaćemo o imunizaciji protiv korona virusa, kako bi se razbile predrasude i strah pacijenata u smislu „uticaja“ vakcine na njihove osnovne bolesti, a sa ciljem da se pacijenti informišu i ohrabre na vakcinaciju.Kao i do sada, svi zainteresovani konferenciju mogu da prate putem YouTube kanala Foruma Pacijenata Srbije i portala Blic.rs, dok pitanja mogu da postavljaju na office@forumpacijenata.rs ili na Facebook stranici Foruma pre i tokom trajanja web konferencije.

Retrospektiva prve i druge web konferencije:

Snimak druge web konferencije: